Sizin olsun evler arabalar/sizin olsun sahil kasabasındaki yazlıklar / beş yıldızlı haremlik selamlık otellerde yaz tatilleri / açık büfeler sabah kahvaltıları akşam yemekler /çaylar partiler günler geceler toplantılar törenler sohbetler söyleşiler /yoksul üniversite öğrencileri için düzenlenmiş kermesler / elcağızlarınızla hazırladığınız kuru pastalar yaş pastalar börekler çörekler / ördüğünüz atkılar eldivenler hırkalar yelekler / parfüm ve ter kokulu tıkış tıkış salonlarda yakışıksız bayan kahkahaları /rujlu başörtülü hoşgeldinizler / işte dindarların yeni mekanları / nerde güvercin kubbeler şadırvanlar / nerde cami avluları /tabi misyonlar vizyonlar değişti sonunda /pardon tuvalet mi şu koridorun sonunda / çirkin erkek göbekleri yağlı enseler şişkin cüzdanlar / kalın boğumlu parmaklar arasında mağrur araba anahtarları /böbürlenmeler gururlar kibirler kibarlıklar sahte nezaketler/ bir tane daha almazmısınızlar / ah rica ederimler istirham ederimler / modern islam düşüncesine dair konferanslar açık oturumlar paneller / sizin olsun vakıflar dernekler yardım kampanyaları / banknotlar çekler senetler / kar zarar ortaklığına dayalı faizsiz bankalar / dev şirketler / dindarlar güçlü olmalı canımlar / önemli mevkilere gelmek lazımlar / öğrenci yetiştirmek lazımlar / yurtlar evler / insanlardan para toplayarak kurduğunuz çok satan gazeteler televizyonlar / tesettür defileleri / sizin olsun la yüs'el mucahit parti liderleri / ekranlarda arzı endam eyleyen ilahiyatçı profösörler / hocaefendiler /sorular cevaplar fetvalar ruhsatlar icazetler / sizin olsun çağdaş yorumlar rasyonalist müfessirler / şöfor mahallinde güneş gözlüklü cep telefonlu sakalsız alim müsveddeleri / darulharpler de sizin olsun hizbullahlar da sizin olsun iran da devrimi de / sizin olsun başucu kitaplarınız hani hepsi tercüme/ sizin olsun şeyh fotografıyla rabıta-i şerife / sizin olsun buda'dan menkul keramet / sizin olsun şeriatsiz tarikat hakkiat marifet / sizin olsun hoşgörü ve diyalog yanlısı cemaatler / sizin olsun takiyyeler / sizin olsun avrupa birliği taraftarı merkez sağ partiler / sizin olsun radikalliğiniz de liberalliğiniz de/ sizin olsun gelenekçiliğiniz de modernistliğiniz de / yeter kafamızı karıtırdığınız / yeter midemizi bulandırdığınız / yeter kalbimizi kararttığınız / redettiğimiz her şeyin içine gömüldük boğazımıza kadar / sanattan edebiyata / reddettiğimiz her şeyin içine gömüldük / siyasette hayatta / cumhuriyet meşrutiyet ıslahat tanzimat / ulan iki yüz yıldır / müktesebat kesat mahsulat fesat / sizin olsun idare-i maslahat / sizin olsun dünya / sizin olsun mazeret sizin olsun makamat / benim aklım ermiyor karışık işlerinize / itimat etmiyorum tuhaf yöntemlerinize / alışamıyorum eğilip bükülmelerinize / ben yatsıyı kılıp televizyon seyretmeden uyuyanları seviyorum zira / onlar vaktinde uyanıyorlar sabah namazına / sizin ne manaya geldiğini unuttuğunuz kelimelerle yaşıyorlar hala / mesela mushaf mesela sancak mesela rüya / işte onları / mesela mushaf mesela sancak mesela rüya / işte onları / onları verin siz bana / bir de /hani çocukken / cami çıkışlarında / beyaz sakallı güzel yüzlü amcalar / gül lokumları dağıtırlardı ya / işte onları verin bana / kafamı karıştırmayın daha fazla / mushaf ve sancak / rüyaalr ve kelimeler / ve gül lokumları / işte onları verin bana / onları verin bana...
koro
zafere ulaşmak için
eğilip büküldüler
zafer istikametti
bilemediler bilemediler..
bir kitap bir balta- ömer faruk dönmez shf.154-156..
koro
zafere ulaşmak için
eğilip büküldüler
zafer istikametti
bilemediler bilemediler..
bir kitap bir balta- ömer faruk dönmez shf.154-156..